Protest u Podgorici, na ulicama i oklopna vozila

U Podgorici je počeo protest protiv Zakona o predsjedniku, koji je usvojen prošle sedmice u Skupštini Crne Gore, a sa kojeg će se zahtijevati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore okupio je građane iz 24 opštine, koji su u Glavni grad došli organizovano i pojedinačno.

Uoči protesta na ulicama Podgorice značajno je povećan broj pripadnika policije, dok su borbena oklopna vozila bila raspoređena ispred zgrade parlamenta i vlade.

Formalni organizator protesta je Forum slobodnih građana Luča, a na protest su pozivale DPS i stranke njenih tradicionalnih koalicionih partnera – SDP, SD i LP.

Iz Luče je ranije saopšteno da je protest organizovan zbog “ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori”.

Protest se održava pod sloganom “Ima nas”, a učesnici nose transparente na kojima piše “Stop sijanju mržnje”, “Ima nas, ne damo Ustav, hoćemo izbore”, “Ima nas za Crnu Goru! Za EU!”, “Nemamo više izbora – Idemo na izbore!”.

Oni nose i državne zastave Crne Gore, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine….

Sa protesta će biti zatraženo organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora i povlačenje usvojenog izmijenjenog Zakona o predsjedniku, koji je predsjednik Milo Ðukanović odbio da potpiše i vratio ga Skupštini na ponovno razmatranje.

Podršku protestu iz Egipta je uputio predsjednik Ðukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79