Protesti za Dženana Memića: Dragićević poručio da neće doći u Sarajevo!

Za 11. septembar u Sarajevu su najavljeni dvadeseti protesti porodice ubijenog Dženana Memića. Protestima zakazanim u 13 sati ispred Narodnog pozorišta, pridružit će se građani iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire. Istrajnost u podizanju glasa kako bi vlast konačno čula istinu neće izostati, a jačini „tonaliteta“ pravde i istinske borbe, doprinijet će i podrška Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića.

Fizički neće biti prisutan, ali njegova slična borba protiv korumpiranih institucija vlasti neće izostati ni na ovom skupu, kazao je za portal “Avaza” Davor Dragičević.

Prijetnje su svakodnevne već skoro četiri godine

– Nažalost, nisam u mogućnosti da budem fizički u Sarajevu 11. septembra zbog svega što se ranije dešavalo u Banja Luci i mog progona iz tog grada. Također, i zbog montiranih procesa koje Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo RS vode protiv mene, a samo sa jednim ciljem – da zaštite režim i ubice mog sina – kaže Dragičević za portal “Avaza”.

Dragičević kaže da je narod najveća snaga jednog društva i države.

– I samo ako budemo složni i zajedno u traženju pravde, možemo očekivati rezultate i promjene u društvu. Dok god su ubice na slobodi niko nije siguran – dodaje Dragičević.

Ističe da se svakodnevno suočava s prijetnjama.

– Prijetnje su svakodnevne već skoro četiri godine tako da se puno i ne obazirem na njih. Još poraznija je činjenica da ih nemate kome prijaviti i da vam je život ugrožen. Očekivati zaštitu od ubica mog djeteta je iluzorno. Moja poruka je da Tužilaštvo BiH treba da pokaže konačno snagu i da li naša država ima hrabrosti da se obračuna sa ubicama i zločincima. Došlo je vrijeme za konačnu pravdu. Sve naše tvrdnje koje smo iznijeli od prvog dana ostaju. David je otet i ubijen od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS – kaže otac ubijenog Davida Dragičevića.

Na pitanje ima li pomaka u istrazi, kaže:

– Trenutno ne mogu iznijeti činjenice u vezi istrage da ne bih ugrozio istu, ali kao što sam naglasio – sva naša saznanja i dokazi ko stoji iza otmice, mučenja i svirepog ubistva Davida se pokazuju tačna. Sva odgovornost je sada na Tužilaštvu BiH i očekujem uskoro konkretne poteze.

Memić: Ovo što se meni dešava jeste uradila politika SDA. Ne mogu se oprati od toga nikako, vrijedi se boriti!”

Dok god su ubice na slobodi svako od nas je ugrožen

Poručio je da se svi na protestima u subotu drže dostojanstveno i bez ikakvih incidenata.

– Nikada ni jedan incident se nije dogodio na našim skupovima, a tako će biti i ovaj put. Mir i dostojanstvo. Mi smo ljudi koji traže samo pravdu. Bilo kakav incident može izazvati samo druga strana, ona koja podržava ubice. Svi koji su učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu ubistva naše djece moraju biti procesuirani. Nikome neće biti oprošteno i zaboravljeno. Svaki neriješeni zločin produkuje novi i još strašniji zločin, a mi se upravo protiv toga borimo. Samo pravda i vladavina prava može donijeti mir i spokoj u naše živote i sigurnost.

Ako ne bude pravde za Davida i Dženana, sigurno neće biti mira ni za režim, a ni za ubice. Dok god su ubice na slobodi svako od nas je ugrožen – poručio je Davor Dragičević

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79