Protestuju i policajci: Okupili se ispred zgrade Vlade KS, ne daju Halilovića

Sarajevski policajci okupili su se ispred zgrade Valde Kantona Sarajevo kako bi pružili podršku komesaru policije – Mevludinu Haliloviću.

U medijima se danas pojavila informacija kako će resorni ministar Admir Katica Vladi Kantona Sarajevo predložiti smjenu komesara policije – Mevludina Halilovića , a na dnevni red uvršetna je tačka u kojoj će se razmatrati negativna ocjena komesaru.

Podsjetimo, Nezavisni odbor ocijenio je rad komesara Halilovića negativno nakon čega se komesar obratio i medijima na konferenciji za štampu na kojoj su predstavljeni rezultati rada policije u 2018. godini, prenosi Radiosarajevo.

“Na skupštini Kantona Sarajevo uvršetno je u dnevni red i razmatranje negativne ocjene komesaru Haliloviću. Mi smo kao sindikat izašli da damo podršku komesaru, jer ovo nije samo negativna ocjena njemu, već i polciiji Kantona Sarajevo. Apelujemo na premijera i ministre da razmisle o ovoj odluci. Podršku komesaru potpisalo je 1.300 pripadnika sindikata policije i svi stojima iza njegovog rada”, rekao je predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije, Ećo Sadik.

 

Crna hronika / Foto Radiosarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79