Protužen pritvor ocu Koste K.

V. K., ocu Koste K. koji je osumnjičen za masovnu likvidaciju u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Viši sud u Beogradu produžio pritvor, a koji može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela “Teško djelo protiv opšte sigurnosti”.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79