Provala na stadionu Grbavica: Porodica uputila izvinjenje, nije počinjena krađa

Stadion Grbavica, istok

FK Željezničar obavijestio je javnost kako je obavljen sastanak s porodicom Mehmedbašić, a s obzirom na nedavnu provalu u prostorije stadiona Grbavica.

U zvaničnom saopćenju na stranici kluba navedeno je kako je porodica uputila izvinjenje za neovlašten ulazak na stadion i da se pri tom nije počinilo kazneno djelo “krađa”.

“Porodica je uputila izvinjenje za neovlašten ulazak na stadion, a FK Željezničar i MUP KS su potvrdili da nije počinjeno djelo krađe.

Drugog aprila tekuće godine FK Željezničar je prijavio MUP-u KS provalu tri nepoznata lica u prostorije Stadiona Grbavica. Klub je u toku dana dobio informacije o licima, a danas je održan sastanak s porodicom Mehmedbašić koja je uputila izvinjenje klubu na neovlaštenom ulasku na stadion.

Porodica i klub su ustanovili da M. Mehmedbašić nije na stadion provalio da bi otuđio predmete u vlasništvu kluba te da nije počinjeno krivično djelo krađe.

FK Željezničar će M. Mehmedbašiću omogućiti trenažne procese u omladinskim selekcijama jer je jako važno da se svako dijete bavi sportom i na taj način razvija svoje fizičke i psihosocijalne vještine te usvaja prave životne vrijednosti”, navodi se na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

(VIDEO) Oglasila se prodica Mehmedbašić: Moj Mehmed je htio napraviti par fotografija za Instagram


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79