Provaljivao u podrume i krao motorne pile, brusilice, bušilice…

Pripadnici MUP-a BPK Goražde otkrili su provalnika u više podrumskih prostorija u zgradama u ulicama Maršala Tita, 1. slavne višegradske brigade i Salih-bega Kuljuha u Goraždu.

Prema riječima šefa Odsjeka za opći kriminal MUP-a BPK Goražde Edvada Ratkovića, službenici Sektora kriminalističke policije 1. oktobra su obavili čak 16 uviđaja te utvrdili da je iz pet podruma ukradena određena količina alata – motornih pila, bušilica, brusilica, kao i odjeća i prehrambeni proizvodi.

– Tužilaštvo BPK ovo krivično djelo je kvalifikovalo kao teška krađa i naredilo provođenje istrage. Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli dio ukradenih predmeta, a u službene prostorije pozvali smo dvije osobe, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada. Jedna osoba je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Radi se o H. E. (36), koji je sklon činjenju krivičnih djela i nakon kompletiranja dokumentacije protiv njega će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – kazao je Ratković za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79