Provalnici opljačkali dvije kuće u Sarajevu, policija ih pronašla

Pripadnici MUP-a KS lišili su slobode jučer provalnike koji su dan ranije opljačkali dvije kuće u ulici Safeta Zajke, naselje Buća Potok. Lišen je slobode i njihov pomagač, a pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

“Dana 13.09.2023. godine u 21: 30 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode D.I., rođen 1989. godine u Sarajevu, K.H., rođen 1994. godine u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa /član 287. stav 1. KZ FBiH/ i N.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela /član 346. stav 1. KZ FBiH/”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa izvršenjem teške krađe u kuće vlasništvo Z.A. i N.Š. od prethodne noći u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo.

“Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže i vozila koje koristi D.I. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osobe lišene slobode su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS”, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79