Provalnik Alen Talo iz kuće ukrao lavabo i bakarne cijevi za grijanje

Alen Talo iz Jelaha, nakon deset godina optužen je jer je provalio u kuću u Tešnju u kojoj je ukrao sve što mu se našlo pod rukom od televizora do bakarnih cijevi za grijanje.

Naime, prema navodima optužnice neutvrđenog dana u vremenskom periodu od 10. marta 2010. do 6. septembra 2020. godine, na području općine Tešanj, Talo je došao do porodične kuće vlasnika K. E.

Lopov se sa ograde vanjskog stepeništa sprata kuće popeo se na krov i provalio krovni prozor, a potom ušao u unutrašnjost gdje je izvršio premetačinu.

Ukrao je LCD marke „Samsung“, a potom iz kupatila i kuhinje skinuo četiri česme marke „grohe“ sa priključcima i ventilima i jednu tuš bateriju, umivaonik, te isčupao bakarne cijevi od grijanja na spratu, potkrovlju kuće i kuhinji.

Lopov je ukrao i bicikl crne boje sa natpisom „Taaarnby“ i „Figaro“. Ukpuna šteta koja je vlasniku nanesena je oko 20.000 KM.

Talo je ukradene cijevi, česme i tuš baterije prodao na otpadima prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79