Provalnik upao u kuću 87-godišnjakinje – nana ga istukla!

U Bransvika, gradiću u američkoj saveznoj državi Maine, 87-godišnja Marjorie Perkins suočila se s neočekivanom opasnošću. Oko dva sata poslije ponoći, Marjorie je otvorila oči i preplašila se. Stajao je pred njom 17-godišnji mladić kojeg je ranije angažovala da joj pokosi travu u dvorištu. No, ovog puta nije bio na poslu. Bio je provalnik.

Bez straha, hrabra žena je iskazala svoj stav: “Ako će da me siječe, ja ću da ga šutiram!”, ispričala je novinarima online izdanja lokalnih novina. Mladić je počeo udarati, ali Marjorie nije sjedila skrštenih ruku. Grabila je stolicu i koristila je kao štit, hrabro se boreći protiv napadača.

Usamljena i bez pomoći drugih u kući, Marjorie je zapomagala nadajući se da će je neko čuti. No, hrabrosti joj nije manjkalo ni u trenucima kada je suočena s nasilnikom. Napadač je na kraju odustao i uputio se ka kuhinji. Nana je tada primijetila neobičan prizor – mladić nije imao ni pantalone ni cipele.

“Bio je strašno gladan i nije imao šta da jede neko vrijeme”, priznala je Marjorie. Tada je odlučila da provalniku pruži hranu. Dala mu je teglu putera od kikirikija, medenjake, dvije mandarine i pakovanja proteinskog šejka. Mladić je prihvatio hranu i počeo jesti.

Dok je provalnik utapao glad, žena je iskoristila priliku da pozove policiju “što je brže mogla”. Mladić je uhapšen, a nadležne institucije će se pobrinuti za njegovo dalje rehabilitaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79