Prozor od ostave s agregatom bio je otvoren napola i nalazio se blizu sobe gdje su bili mladi

Vještaci strojarske i protupožarne struke u kobnoj vikendici u Tribistovu kod Posušja završili su svoja vještačenja, ali rezultati još uvijek nisu poznati.

Vještačio se dimnjak, šporet na drva kojim su se grijali i agregat, čiji su ispušni plinovi prema svim dosadašnjim indicijama bili kobni za osam mladih života.

– Istraga još uvijek traje, kazali su nam u policiji Zapadnohercegovačke županije, a ne znaju kada bi mogla završiti. Oni trebaju dobiti rezultati ovih vještačenja, kao i nalaze toksikoloških vještačenja i drugih potrebnih vještačenja uzetih uzoraka krvi tijekom obdukcija, a rade se u ovlaštenim laboratorijima u Sarajevu.

Vlasnik vikendice u kojoj je osmero mladića i djevojaka, devetnaestogodišnjaka, izgubilo svoj život, umro je prije više od godinu dana, a oni su od rodbine posudili vikendicu za novogodišnje slavlje.

Kako nam je rečeno agregat je, također, posudio jedan od preminulih. Taj agregat bio je u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio točno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tijekom očevida je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerojatnije, tako ispušni plinovi, konkretno, ugljični monoksid, i ugušili osmero mladih.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić kazao je kako se susreo s obiteljima preminulih.

U telefonskom javljanju iz Mostara za Hrvatski katolički rekao je koliko mu je bilo teško „te se i sam sebi čudio“, ali Bog očito daje snagu u tim trenucima, i koliko god mi razmišljamo da je svaka riječ suvišna ipak postoji jedna riječ utjehe za nas vjernike i to je upravo ta Božja riječ, rekao je biskup Palić koji je u Rakitnu u ponedjeljak predvodio sprovodne obrede za Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miju Soldo, Stipu Pavkovića i Mariju Pavković, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su dan ranije u Posušju prenosi 24Sata.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79