Prva četiri mjeseca: Sarajlije zbog parkinga kažnjene 27.000 puta, Banjaljučani 2.700

Za prva četiri mjeseca ove godine 2.732 nesavjesna vozača u Banjaluci parkirala su vozila na mjestima na kojima je zabranjeno parkiranje.

Nijedan dio grada nije pošteđen nepropisnog parkiranja vozila od strane nesavjesnih vozača, a najčešće vozila nepropisno parkiraju na trotoarima, biciklističkim stazama i zelenim površinama”, rekli su iz Gradske uprave.

Ističu da su građani, kao što je to bio slučaj i ranijih godina, najčešće parkirali na trotoarima.

Njima su komunalni policajci napisali kazne, odnosno izdali prekršajne naloge.

“Odlukom o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada propisana su mjesta na kojima je zabranjeno parkiranje vozila. Navedenom odlukom propisana je novčana kazna za nepropisno parkiranje vozila u iznosu od 40 KM”, rekli su iz Gradske uprave.

A za prva tri mjeseca 2022. godine u Sarajevu su pripadnici Uprave policije uručili 27.022 prekršajna naloga.

Sarajlije (ne) znaju parkirati: Za tri mjeseca im napisano 27.000 kazni za nepropisno parkiranje

Također, kao i u Banjaluci i u Sarajevu je problem sa “parking papcima” koji parkiraju po trotoarima, te kako su rekli iz Uprave policije, pored ovih 27.000 kazni, upozorili su i 685 vozača , a specijalnim vozilom “pauk” premješteno je 407 nepropisno parkiranih vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79