Prva transverzala: Počelo rušenje praonice u ulici Halida Kajtaza

Sve će biti završeno do kraja sedmice, kaže Ramić

Radnici preduzeća “Rad” danas su počeli s uklanjanjem objekta u ulici Halida Kajtaza, a koji se nalazi na trasi predviđenoj za izgradnju Prve transverzale.

Kako nam je kazao Mirza Ramić, portaprol ovog preduzeća, do kraja sedmice bit će završeni ovi radovi, a na ovoj lokaciji nalazila se praonica za vozila.

Ručno čišćenje

– Kanton Sarajevo je nam je dao saglasnost za ove radove. Također, imamo i potpisan ugovor i za ostale objekte koje treba ukloniti na ovoj dionici. Radnici na terenu koriste bagere ali većinu posla morat će uraditi i ručno jer se tu nalazi deponija smeća koja se treba očistiti – rekao je Ramić.

Oprez vozači

Prema njegovim riječima, kada se raščisti ova lokacija radnici će preći na drugu koja je također predviđena da se uredi za izgradnju savremene saobraćajnice čijom izgradnjom će se smanjiti svakodnevne saobraćajne gužve na ulazu i izlazu iz grada.

– Apelujemo na pješake i vozače koji koriste saobraćajnicu u ulici Halida Kajtaza da budu oprezni i da uspore u blizini ovih radova – dodaje Ramić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79