Prva uspješna reanimacija u Hitnoj pomoći Maglaj

EDUKACIJA U JU ZHMP KS SPAŠAVA ŽIVOTE I IZVAN KS 💪❤🚑
” PRVA USPJEŠNA REANIMACIJA U HITNOJ POMOĆI MAGLAJ “❗❗❗

23.04.2021. godine je dan koji će uposlenici Hitne pomoći ali i gradjani Maglaja zasigurno dugo pamtiti. Naime, uposlenici Hitne pomoći Maglaj danas oko 15 sati, zaprimili su poziv za hitnu medicinsku intervenciju od strane gospodje koja je navodila da je suprug izgubio svijest i poplavio u licu.

Na intervenciju se odazivaju heroji današnje priče, Hitni medicinski tehničari Jasmin Latović i Mujo Grača.

Na licu mjesta zatiču mladju mušku osobu (1971god.) , u ležećem položaju, bez svijesti, pulsa i disanja gdje odmah započinju reanimaciju uz upotrebu Automatskog externog defibrilatora. Nakon provedenih postupaka naprednog održavanja života i isporuke elektro-šoka, srce njihovog maldjahnog pacijenta ponovo je zakucalo. Pacijent počinje spontano da diše a nakon stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta transportuju u Opću bolnicu Tešanj.
Pacijentu želimo brz i uspješan oporavak a našim herojima iskrene čestitke na uspješno odradjenom poslu. Sa ponosom ističemo da su nedavno HMT Mujo i Jasmin uspješno završili dvomjesečnu HMT edukaciju u Centru za edukaciju JU ZHMP KS. Danas, svi uživamo u plodovima njihove edukacije i zajedničkog rada i truda, a gradjani Maglaja mogu računati na unapredjenu i profesionalnu Hitnu pomoć Maglaj.

Posebne čestitke upućujemo dr.Elviru Vehaboviću, direktoru Doma zdrsvlja Msglaj koji je prepoznao značaj edukacije te istu omogućio svojim uposlenicima.
Hitna pomoć – ponos grada Sarajeva ❤

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79