Prve trojke u gradu nakon 30 godina: Valentina, Andrijana i Marijana idu u prvi razred

Valentina, Andrijana i Marijana, trojke iz Smedereva, danas imaju sedam godina, idu u prvi razred, a njihova mama Sara otkrila je kako izlazi na kraj sa svim obavezama oko djece.

Djevojčice su prve trojke koje su se rodile u Smederevu poslije skoro tri decenije. A mama Sara je sa samo 19 godina kada je brinula o tri bebe. Kako je rekla, čim su kćerkice krenule u školu, postalo je mnogo lakše.

“Pa nas ljudi stalno zaustavljaju, da li možemo da se slikamo, da li su trojke, pošto je jedna kao malo niža, i malo je drugačija, i onda imaju razna pitanja. Meni je najzanimljivije bilo pitanje da li su ista krvna grupa. Nije mi teško u tom smislu da sama odnegujem tri djeteta, zato što sam bila sama i kada sam se porodila, bila sam ja sa njihovim ocem, ali sve sam sama, i presvlačila i učila ih da hodaju, govore, da se ponašaju normalno. Malo mi je teže sa finansijske strane”, rekla je Sara za RTS koja je opisala svakodnevnicu svoje porodice.

“Sama ta priprema nama je uvijek katrastofalna, ali kada kažem katrastofalna, to je na zabavan način. Dok okupaš jednu, drugu, treću, one su sad u periodu kada hoće i same, ali to bude poplava po kupatilu, nekada su malo i bučne, ali dobre su stvarno”, rekla je. Ni činjenica da žive kao podstanari, da se često sele kao ni rad za minimalac, ne mogu da naruše vedar duh nje i njene djece koja su prve trojke u istoriji osnovne škole „Dimitrije Davidović” koju pohađaju.

“Djeca su ih vrlo lijepo prihvatila, dobri su drugari, dobro se druže, i stvarno nam je ponos i dika da imamo trojke kod nas u školi”, rekao je Dragan Petković, direktor OŠ „Dimitrije Davidović” u Smederevu.

Prije nekoliko godina mama Sara je rekla: “Valentina je rođena prva, nas dvije smo poslije 18 dana izašle iz bolnice. Bila je velika, 2.100 grama! Andrijanu i Marijanu nisam vidjela 20 dana jer su odmah prebačene na Institut za majku i dijete. Kičma mi je pucala dok sam ih pridržavala. Onda sam jednom podviknula: “Djeco, ustajte!”. Ne znam da li su se uplašile jer sam prvi put podigla glas… Uglavnom, počele su da ustaju jedna po jedna.”

Otkrila je tada da su djevojčice prohodale u isto vrijeme, a iako su izuzetno povezane i slične, ima razlika među njima: “Marijana se odmah sprijatelji sa svakim, Andrijani treba više vremena, a Valentina je najzatvorenija. Stidljiva je, potpuno se razlikuje.”
Sara je tada poručila da joj ništa nije bilo teško u odgajanju djece.

“Samo mi je sve nedostajalo, bila sam baš mlada. Priče starijih i iskusnijih žena su me plašile”, istakla je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79