Prvi put nakon skoro 30 godina u Širokom Brijegu potvrđena optužnica za mučenje i ubijanje životinja

Prvi put nakon skoro 30 godina u Širokom Brijegu potvrđena optužnica za mučenje i ubijanje životinja


Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv, zasad nepoznate osobe, zbog kaznenog djela Mučenje i ubijanje životinja – opisano i kažnjivo po članku 318 st.1 Kaznenog zakona Federacije BiH.

Kantonalno tužilaštvo ZHK je 20. novembra 2023. godine zaprimilo kaznenu prijavu Udruge za zaštitu životinja “Prijatelji životinja” protiv N.N. osobe zbog navedenog kaznenog djela.

Postupajući po navedenoj kaznenoj prijavi provedena je istraga i 28. juna 2024. godine podignuta je optužnica zbog kaznenog djela Mučenje i ubijanje životinja.

“Ovo je isto tako primjer dugotrpnog, rada svih nevladini organizacija koji pokušavaju svim svojim radom, ulaganjem, pomoći životinjama koji su često nažalost ostavljeni, mučeni, zlostavljani, te do sada nitko nije vodio brigu o ovom pitanju.

Moramo spomenuti da je jedan od prioriteta ulaska BiH u EU njihov odnos i regulirana pravna pomoć za ova pitanja, te javnost mora biti senzilibirana da nitko neće proći nekažnjeno, kao što i ovaj primjer govori.

Pozivamo sve ovim putem ako vide, da netko muči, zlostavlja životinju se javi nama u Animals Friends. Isto tako pokrenuta je Inicijativa da se u Županiji zapadnohercegovačkoj osnuje azil za napuštene pse koji je polovinom ove godine poslan na prijedlog Vladi ŽZH , te do ovog trenutka nemamo povratnu informaciju”, navode iz Animals Friends.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija