Prvi put prisustvovao i gradonačelnik: U Zagrebu održana 20. Parada ponosa

U Zagrebu je danas održana 20. Parada ponosa u kojoj je sudjelovalo oko 2.500 građana, a između ostalog je došao i prvi čovjek Zagreba Tomislav Tomašević.

Ovogodišnja Parada ponosa održavala se uz parolu “Prajd zauvijek”, a događaj predstavlja jedan od prvih masovnih skupova od stupanja na snagu novih epidemioloških mjera početkom jula, prema kojima su sudionici većih okupljanja obavezni imati covid-digitalnu potvrdu.

Na današnju Paradu ponosa stigao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je poručio kako je ovo prvi put u 20 godina da zagrebački gradonačelnik prisustvuje ovakvom događaju.

“Koliko znam ovo je prvi put da gradonačelnik grada Zagreba dolazi na Pride. Znači trebalo je 20 godina, puno prekasno ako se mene pita. Bio sam prvo na Prideu kao građanin, onda kao gradski zastupnik onda prošle godine i kao saborski zastupnik, a evo danas kao gradonačelnik grada Zagreba”, rekao je Tomašević.

Poručio je kako Zagreb treba biti grad otvoren za sve.

“Želimo kao nova vlast poručiti da je Zagreb otvoren grad, da slavi sve razlike i da niko ne može biti ni ne smije biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi, pa i po osnovi seksualne orijentacije ili bilo kojoj drugoj osnovi” poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, parada se kretala između ostalog i Ilicom te Trgom bana Jelačića te je završila u Parku Ribnjak gdje je započeo popodnevni program.

Na ovom programu će biti održan politički skup “Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu”, nakon čega će uslijediti zabavni program u kojem će učestvovati Flamingo, Senidah, Željka Ru. i Tajga&Tundra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79