Prvi sakrio 82.000 € u naslon za ruke, drugi 40.000 € u jaknu

Carinici su tijkom prethodnog vikenda na prelazu Gradina, u siradnji sa policijom, u dva slučaja zapljenili više od 90.000 neprijavljenih eura.

Prvi slučaj zabilježen je 30. maja 2021. godine, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „mercedes benz“ njemačke registracije, kojim su iz Njemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica muškaraca, jedan sa turskim, drugi sa njemačkim pasošem.

Mada su obojica putnika rekla, da sa sobom nose samo lični prtljag i oko 3.000 eura u gotovini, ispostavilo se da je to daleko od istine.

Naime i vozač i suvozač imali su kod sebe više novca od onoga što su prijavili, ali najveći dio od ukupno 82.000 eura, pronađen je u naslonu za ruke između zadnjih sjedišta automobila, gde se nalazilo desetak koverata sa novcem.

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 eura, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, ostatak od 62.000 zadržan je do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Drugi slučaj se desio dan ranije na ovom prelazu, kada je oko 03:00 sata po ponoći, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen također „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica državljana Turske.

Sva trojica putnika su u prethodnom razgovoru sa carinikom rekla, da sa sobom nose samo lični prtljag i nešto malo novca.

Ispostavilo se da su dvojica putnika kod sebe imala po 10.000 eura, međutim, kod 24-godišnjeg vozača je u džepovima jakne, koji je nosio na sebi, pronađeno ukupno 40.000 eura.

Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, zadržano je 30.000 eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79