Prvi saradnik Beriza Kabilovića “pao” u Sloveniji

Elvis Hamzić, najbliži saradnik Beriza Kabilovića, čija je kriminalna grupa pohapšena u akciji MUP-a Tuzlanskog kantona zbog više teških krivičnih djela, lišen je slobode u Sloveniji, potvrđeno je za Faktor iz više izvora.

Kako nam je potvrđeno, Hamzić je, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao FUP 10. februara ove godine, uhapšen u akciji slovenačke policije u Celju. Slobode je lišen 6. marta u iznajmljenom stanu u kojem je boravio u tom gradu.

O hapšenju je obaviješteno državno Ministarstvo pravde, te mu je određen ekstradicioni pritvor i odmah pokrenut postupak izručenja koji traje 40 dana.

Podsjetimo, u akciji MUP-a Tuzlanskog kantona, koja je sredinom decembra provedena uz pomoć Federalne uprave policije i Obavještajno sigurnosne agencije BiH, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK, uhapšeno je ukupno 13 osoba.

Od tada je u bjekstvu bio Hamzić, blizak saradnik Beriza Kabilovića, vođe ove kriminalne grupe, za koju je direktor policije rekao da je “ovladala Tuzlom”.

Kabilović, koji je nedavno iz pritvora u Orašju prebačen u pritvorsku jedinicu “Miljacka” KPZ-a u Sarajevu “slavu” je stekao još prije desetak godina.

Između ostalog, njemu i Hamziću sudilo se zbog povezanosti s pokušajem ubistva Osmana Gocića 18. maja 2010. godine, u tuzlanskom naselju Kula, tačnije u dvorištu kuće Asmira Arapovića.

Tada je došlo do tučnjave koja je prerasla u obračun vatrenim oružjem. Sukobili su se Osman Gocić i Nermin Nakičević sa jedne te Kabilović i Elvis Hamzić s druge strane.

Kantonalni sud Tuzla prvostepeno je Hamzića osudio za pokušaj ubistva na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a Kabilovića za učestvovanje u tuči na godinu i pet mjeseci kazne zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79