Prvi smrtni slučaj u TK: Preminula 73- godišnja žena zaražena koronavirusom

Jutros je u Tuzli preminula 73-godišnja žena koja je bila zaražena koronavirusom.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Ovu informaciju potvrdila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Ona je u Centru za srce u Tuzli bila podvrgnuta operativnom zahvatu 19. marta ove godine. Kako su za Faktor potvrdili iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, kod pacijentice je nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom.

Zaraza koronavirusom potvrđena joj je u subotu. Radi se o pacijentici sa područja Brčko distrikta.

U Medicinski institut Bayer hospitalizirana je kao hitan slučaj prije dvije sedmice.

Iz Centra za srce jučer je prevezena u izolatorij Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je jutros preminula.

U Tuzlanskom kantonu postoje dva klastera oboljelih od koronavirusa, a vezuju se za Medicinski institut Bayer, poznatiji kao Centar za srce, te veći broj oboljelih u Špionici Srednjoj, mjesnoj zajednici grada Srebrenika. Ukupan broj zaraženih koronavirusom trenutno je 30 prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79