Prvo obraćanje reisa Kavazovića nakon reizbora: Nećemo mijenjati kurs, brzinu možda da

Izborno tijelo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izabralo je dosadašnjeg reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića za naredni sedmogodišnji mandat.

Kavazović je dobio 291 glas, a njegov protukandidat Muamer Zukorlić 82. Jedan listić je bio nevažeći.

Prisutnima se obratio i novi-stari reis Kavazović, kazavši da je sretan i zadovoljan da je IZ završila ovaj ciklus izbora te da je to važno za njenu budućnost.

– Sačuvali smo demokratičnost, otvorenost. Mi smo danas, a to sam kazao i u sali, glasali za reisu-l-ulemu. Za nas je važno da Zajednica bude cjelovita, jedinstvena. Nastavit ćemo da se razvijamo. Nećemo mijenjati kurs, brzinu možda da. Zahvaljujem svim kandidatima. Iskoristit ću ono što je bilo dobro u njihovim programima – istakao je Kavazović.

Rekao je da će podjednako gledati svaki dio IZ, od Amerike do Australije, te da će nastaviti unapređivati odnose s drugim vjerskim zajednicama. Dodao je da će nastojati služiti dobru te da IZ i treba služiti dobru i suprotstavljati se zlu.

– Cijeli ovaj proces je bio otvoren, transparentan. Svi su mogli reći šta misle. Ovo je velika pobjeda Islamske zajednice – zaključio je Kavazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79