Prvo pronašli jaknu: Skupljao puževe pa pao s 30 metara i poginuo

Muškarac je poginuo jutros kod Zagvozda, kada je pao sa stijene visoke 30 metara. Skupljao puževe Saopćio je to makarski HGSS.

Kako su saopćili iz Županijskog centra 112 Split, oko 10:40 stigla je dojava na dežurni telefon stanice.

Muškarac se večer prije uputio u prikupljanje puževa na području Župe (Turija) nedaleko od Zagvozda i nije se vratio kući.

Tražili i signal s mobitela

Odmah po dojavi, 8 pripadnika HGSS stanice Makarska uputilo se na teren, te je uz pomoć pripadnika DVD Zagvozd i PGP Imotski započeta pretraga strmog i skliskog terena oko posljednje točke viđenja.

U standardnoj proceduri pokretanja potražne akcije zatražena je i lokacija mobilnog telefona unesrećene osobe, te je ovog puta uveliko pomogla spašavateljima na terenu i samom pronalasku unesrećene osobe, saopćili su iz HGSS-a.

Prvo pronašli jaknu, a onda i tijelo Kako su Indexu u telefonskom razgovoru rekli iz makarskog HGSS-a, presudio je sklizak teren.

Pripadnici HGSS-a su prvo pronašli jaknu, a onda i tijelo nesretnog muškarca. Muškarac je u padu s tridesetmetarske stijene smrtno stradao, a makarski HGSS je porodici izrazilo saučešće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments