Prvo UEFA-a pa sad i Nogometni savez BiH kažnjava Borac: Ovaj put zbog skandiranja i ruske zastave

Fudbalski klub Borac kažnjen je sa 7.500 KM zbog skandiranja njegovih navijača ratnom zločincu Ratku Mladiću, kao i zbog isticanja političkih poruka na utakmicama Kupa i Premijer lige BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Navijači Rudara i Borca zajedno su veličali zločnica Mladića na utakmici osmine finala Kupa BiH, a osim skandiranja Mladiću, također su pjevali “Kosovo-Srbija”.

I Borac i Rudar su kažnjeni sa po 2.500 KM, a banjalučki klub mora platiti i dodatnih 5.000 KM nakon što su na ligaškom meču protiv Širokog Brijega razvili rusku zastavu sa porukom “Slava Rusiji” i transparent na kojem je pisalo “Kosovo je sjeme iz kog sam ja ponik'o, izvor i korito iz kog je narod potek'o!”.

UEFA na stranici objavila jedno, a Borcu poslali drugo: “Kažnjen samo sa 11.000 eura”

Ukoliko se prekršaji ponovi u dogledno vrijeme, Borcu prijeti zatvaranje stadiona i igranje pred praznim tribinama.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza kaznila je i Željezničar sa 3.500 KM zbog korištenja pirotehnike njihovih navijača, Slogu i Velež sa po 1.500 KM, te Zrinjski i Čelik sa po 1.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79