Psa vezanog za automobil vukao po putu, pa pokušao objasniti zbog čega je to uradio

Nepoznati vozač iz Sarajeva izazvao je ogorčenost i ljutnju građana nakon što je na društvenim mrežama objavljen šokantan snimak.

Naime, ovaj vozač je prošao sarajevskim ulicama, pretpostavlja se da je u pitanju naselje Hrasno, sa psom koji je bio zavezan za auto.

Gnusan čin u Sarajevu: Na povocu pokraj automobila vodio psa, građani ogorčeni

Jadna životinja mučila se dok je trčala za automobilom.

Video vozila koje vuče psa po putu se veoma brzo proširio društvenim mrežama, a ogorčeni građani i brojna udruženja za zaštitu životinja traže reakciju nadležnih.

Kako saznajemo, radi se o E. A. (identitet poznat redakciji), koji je pokušao opravdati ovakav čin.

– Nema potrebe bilo kome da se pravdam. Vjerovatno vam izgleda strašno, ali pas je pobjegao i ja sam ga nekih 500 metara ovako morao voditi do pekare “As” jer ne želi u auto. Od pekare je sam kući otišao – napisao je vlasnik psa na društvenim mrežama.

Kako je potvrđeno za “Avaz”, policijski službenici Treće PU Novo Sarajevo, nakon detaljne provjere, identificirali su i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim gnusnim činom.

Video je uklonjen s društvenih mreža nakon što je utvrđen identitet osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79