Psi lutalice jedan od svakodnevnih problema za građane

– Najveća koncentracija pasa lutalica nalazi se ispred škola ili u užem centru grada što predstavlja veliki problem i opasnost za djecu ali i roditelje koji su,zbog sigurnosne situacije, primorani da svakodnevno svoju djecu dovode u školu.

Brojni su problemi sa kojima se svakodnevno susreće lokalna samouprava u Bihaću. Jedan od njih je i prekomjerni broj pasa lutalica pod kojim podrazumijevamo ljubimce bez doma, odnosno sve životinje koje lutaju bez ljudskog nazora.

Najveća koncentracija pasa lutalica nalazi se ispred škola ili u užem centru grada što predstavlja veliki problem i opasnost za djecu ali i roditelje koji su, zbog sigurnosne situacije, primorani da svakodnevno svoju djecu dovode u školu. JKP Komrad i Veterinarska stanica Bihać preuzeli su na sebe obavezu izmještanja, liječenja i udomljavanja ljubimaca bez doma iako im to nije osnovna djelatnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79