Psihijatar o drogama koje je uzeo Matej Periš: “One stvaraju osjećaj moći i euforije”

Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti dr. Slavko Sakoman komentirao je toksikološku analizu Mateja Periša za Novi dan N1 televizije.

“Nije bio pijan jer bi gubio koordinaciju, imao je neku energiju u sebi da nešto radi, ali mozak očito nije normalno kognitivno funkcionirao. Nešto je tražio, zujao lijevo-desno jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina, što je potvrđeno analizom. Te droge stvaraju osjećaj euforije, moći i snage, a istovremeno uskraćuju mogućnost razumnog prosuđivanja. Zato je smušeno hodao, je li ga netko gurnuo ili se sam poskliznuo pa pao, to će ostati tajna – rekao je psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Sakoman.

Podsjetimo, tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je kako su nakon obdukcije u potpunosti otklonili sumnje da se radi o kaznenom djelu jer na tijelu Mateja Periša nije bilo tragova nasilja. Poznati su i rezultati toksikoloških nalaza koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

“U uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka doktora specijalista sudske medicine”, priopćili su.

Podsjetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, nestao je u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar prošle godine kada je misteriozno izašao iz jednog noćnog kluba i otišao u nepoznatom pravcu.

Potraga za njim trajala je punih 140 dana nakon čega je u Dunavu na Adi Huji pronađeno tijelo za koje se kasnije utvrdilo da je Matejevo.

Par dana kasnije ispraćen je na vječni počinak na splitskom groblju Mirogoj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79