PU Banjaluka raspisala potragu za Dragičevićem, Milanović, Gluvićem, Blagićem i Tomićem

Prethodno su saopćili da su sinoć uhapsili više osoba zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela

 

Banjalučka policija potvrdila je danas da, nakon sinoćnjih događaja u Banjoj Luci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje.

Fena saznaje da su u pitanju Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Aleksandar Gluvić (1997.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.)

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenici će, kako se dodaje, preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa “Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

 

(FENA/md)

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments