Esad Landžo
PU Trebinje podnijela izvještaj protiv Esada Landže, bivšeg pripadnika Armije RBiH

PU Trebinje podnijela izvještaj protiv Esada Landže, bivšeg pripadnika Armije RBiH


Policijska uprava Trebinje juče je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv Еsada Landže iz Konjica zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Еsad Landžo je za vrijeme rata u BiH bio jedan od upravnika logora Čelebići.

Landžo je osumnjičen da je, kao pripadnik Armije RBiH u logoru Čelebići, u opštini Konjic, u junu 1992. godine, u svojstvu stražara silovao zarobljene ili druge prisiljavao na to.

„Radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ratnog zločina, policijski službenici Odjeljenja za borbu protov terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina PU Trebinje su dana 5. avgusta 2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ratni zločin protiv civilnog stanovništva protiv lica Е.L. iz Konjica“, saošteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Podsjećamo, Esad Landžo je već osuđen pred Međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju zbog ratnih zločina nad Srbima u zatvoru Čelebići, i to na 15 godina zatvora.

Godinama živi u Finskoj, a tamo je o njemu snimljen film. Film govori o njegovom ratnom zločinu i pokajanju nakon izvršene zatvorske kazne.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija