PU Trebinje za tri mjeseca oduzeli cigarete ulične vrijednosti 225.000 KM

Policijska uprava Trebinje za tri mjeseca zaplijenila je krijumčarene cigarete koje na crnom tržištu vrijede 225.000 KM, rekao je načelnik Sektora za privredni kriminalitet Željko Đogović.

On je dodao da je Policijska uprava Trebinje od januara do marta evidentirala 65 krivičnih djela, što je manje za 7,1 odsto od istog perioda lani.

-Od ukupnog broja krivičnih djela na opšti kriminalitet se odnose 53, privredni kriminalitet osam, na zloupotrebu droge jedno i bezbjednost javnog saobraćaja tri krivična djela – kazao je Đogović na konferenciji za novinare gdje su predstavljeni rezultati rada ove uprave za prethodna tri mjeseca.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa naveo je da je u ovom periodu znatno smanjen broj saobraćajnih udesa sa teže povrijeđenim osobama, manji je broj prekršaja u oblasti javnog reda i mira, a broj krivičnih djela je u padu za sedam posto.

Laketa je stanje sigurnosti na području Policijske uprave Trebinje ocijenio zadovoljavajućim.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak rekao je da je u prethodna tri mjeseca evidentirano 67 slučajeva narušavanja reda i mira, što je manje za 24,7 posto nego u istom periodu prošle godine.

Kada je riječ o sigurnosti saobraćaja, Kozjak je naveo da je od januara do marta evidentirano 67 saobraćajnih nesreća, što je manje za 27 nesreća ili 28,7 posto od uporednog perioda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79