Pucao u ženu dok je bila u šanku: Optužnica protiv policajca zbog pokušaja likvidacije konobarice

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona 10 protiv Stevana Srdića (28) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo likvidacija u pokušaju.

Optuženom se stavlja na teret da je u februaru, ove godine, u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u UO „Scorpion“ u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkohol, pa je u jednom trenutku uzeo pištolj kolege s kojim je bio u društvu te iz istoga s udaljenosti oko jednog metra ispalio jedan hitac u pravcu 25-godišnje Ane Gloginje koja se nalazila na radnom mjestu unutar šanka.

Ona je tom prilikom zadobila veoma teške povrede unutrašnjih organa i prijelom prsnog pršljena.

Prethodno je optuženom izrečena mjera jednomjesečnog pritvora.

Za ovakvo djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina, a iz kantonalnog suda podsjećaju da potvrđivanje optužnice ne znači da je optuženi i kriv, a što će se utvrđivati u daljem postupku suđenja, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79