Pucnjava u centru Sarajeva, policija lišila slobode osumnjičenog

Sarajevska policija u brzoj je akciji u petak locirala i lišila slobode osobu koja je osumnjičena za pucnjavu u centru Sarajeva.

Kako otkriva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo 17. juna ove godine, kada je, u 3 sata ujutro, Policijska uprava Centar dobila poziv da je na raskrsnici ulica Hamze Hume – Valtera Perića, općina Centar, od strane NN lica izvozila u pokretu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dodaju da, srećom, tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica niti je nastupila materijalna šteta.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave te su u ulici Terezija bb, općina Centar, na parking prostoru zatekli parkirano putničko motomo vozilo marke Škoda, iz kojeg je upotrijebljeno vatreno oružje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uvišaj su obavili policijski službenici Odjeljenja krim policije Centar i Odjeljenja za krim tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, u 5.30 sati, policajci su, zbog sumnje da je počinio KD (izazivanje opće opasnosti), lišili slobode vozača navedenog vozila: M.E.T., iz Sarajeva.

Muškarac je predan u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Ipak, istog dana u 15.05 sati, osoba je, nakon kriminalističke obrade, otpuštena iz službenih prostorija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79