Pucnjava u glavnom gradu BiH: Jedna osoba ranjena u glavu, druga u koljeno

Foto Ilustracija

Dvije osobe su povrijeđene u pucnjavi koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u sarajevskom naselju Stup.

Ovu informaciju za Hayat potvrdio je dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

“Jedna osoba je zadobila povrede u predjelu glave, druga u predjelu koljena. Povrijeđeni su vozilom hitne pomoći prebačeni na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Jedna osoba koja se može dovesti u vezu sa ovim događajem je zadržana u policiji i nad njom se vrši kriminalistička obrada – rekao je za naš portal dežurni u MUP-u KS.

 

U sarajevskom naselju Stup u poslijepodnevnim satima došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe, potvrdili su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako su naveli iz MUP-a KS, povrijeđene osobe su prebačene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Stepen povreda za sada nije poznat.

Jedna osoba je zadržana na mjestu događaja zbog sumnje da se može dovesti u vezu s pucnjavom.

“Za sada ne znamo da li je osoba učestvovala u pucnjavi i to ćemo potvrditi daljom istragom”, zaključili su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a KS.

Za sada nisu poznati detalji zbog čega je došlo do pucnjave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79