Puhalo: Gdje naći vojnike koje će on predvoditi u nezavisnost?!

Milorad Dodik je poručio da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, “da se vratimo na izvorni Dejton”, te kazao da ukoliko ne bude tako “treba ući u proglašenje nezavisnosti Republike Srpske…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma, odnosno da povuče sve saglasnosti na odluke date ranije za nivo BiH i ukine njihovu primjenu.

Dodik najavio: RS treba da formira svoju vojsku

On je poručio kako već dugo vremena misli da stvari moraju ići tako što “ćemo u Narodnoj skupštini poništiti sve odluke i povući naše saglasnosti koje smo dali u prošlom vremenu, kao što je, recimo, saglasnost za vojsku i povući se iz te strukture, iz sporazuma o indirektnim porezima i povući se iz sporazuma o VSTS, jer vidimo šta rade gore. Takođe, treba poništiti postojanje SIPA na prostoru Republike Srpske, indirektnih poreza i svih tih institucija koje su nastale na tome”.

Istakao je da se potrebno vratiti na slovo Dejtona, odnosno izvorni Dejtonski sporazum.

– Tražiću da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, da se vratimo na izvorni Dejton, kazao je Dodik te pored ostalog poručio da ukoliko ne bude tako “treba ući u proglašenje nezavisnosti Republike Srpske”.

Na ove njegove izjave, odnosno na jedan od naslova u medijima, reagovao je psiholog Srđan Puhalo.

Dodik: Ako ne bude povratka na izvorni Dejton, za šest mjeseci proglasit ćemo nezavisnost RS-a

“Draga RSrpska, gdje naći vojnike koje će on predvoditi u nezavisnost?!!”, napisao je Puhalo na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79