Puhalo o imenovanjima u Srebrenici: Zaboraviti nećemo, ali u vlast moramo

Predstavnici koalicije “Moja adresa: Srebrenica” su uoči ponovljenih izbora u ovom općini pozivali Bošnjake da bojkotuju izbore. Neki od Bošnjaka nisu poslušali ovaj poziv, pa su ipak glasali.

Zahvaljujući tome kandidati ove koalicije osvojili su i mandate u Skupštini Opštine Srebrenica. Međutim najavili su da neće preuzeti mandate, jer izbore nisu smatrali fer i poštenim, zato što Centralna izborna komisija nije poništila i glasanje putem pošte, gdje je, kako su tvrdili, bilo jako puno nepravilnosti.

Sve ovo se činilo sasvim legitimnim stavovima u bortbi za opstanak Bošnjaka u Srebrenici.

Međutim, u iznenadnom preokretu, predstavnici Bošnjaka, odnosno koalicije “Moja adresa: Srebrenica” potpisali su koalicioni sporazum sa onima za koje su koliko do jučer tvrdili da su ih pokrali, odnosno sa predstavnicima SNSD-a. Zahvaljujući tom sporazumu od danas je predsjednik SO Srebrenica Ćamil Duraković.

Na svoj ironičan način ovu situaciju je prokomentarisao i banjalučki analitičar Srđan Puhalo:

“Poruka iz Srebrenice, zaboravit nećemo, ali u vlast moramo!!!”, napisao je Puhalo na svom Twitter nalogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79