Puljić: Svi mi koji smo preživjeli strahotu ratnih stradanja dobro znamo da u ratu u konačnici nema pobjednika

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, pozvao je na prekid sukoba između Izraela i Palestine. Apelovao je da se problemi riješe dijalogom.

– S velikom tugom i zabrinutošću u proteklim danima pratim vijesti iz Svete Zemlje gdje se ponovno vode žestoki oružani sukobi između Palestinaca i Izraelaca. Toliki broj ranjenih i ubijenih, na poseban način djece, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi mi koji smo preživjeli strahotu ratnih stradanja dobro znamo da u ratu u konačnici nema pobjednika te kako svi gube, da se oružjem problemi ne rješavaju nego kako se na taj način samo umnaža zlo. Otvoreni dijalog, put susreta i oprosta nemaju alternativu. Samo tako se ovo zlo može zaustaviti. Molim svemogućeg Boga, stvoritelja svih ljudi, da odgovorni, s obje strane, te cijela međunarodna zajednica čim prije pronađu pravedno rješenje koje će zaustaviti stradanje nedužnih, osobito djece, kako bi na tom području počela izgradnja mira i međusobnog povjerenja, navodi u poruci kardinal Puljić.

U sukobima koji traju danima u Pojasu Gaze poginulo je 212 osoba među kojima je veliki broj djece i žena.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79