Punica u akciji: Uzela zetovu bankovnu karticu i podigla 16.800 KM

Pripadnici Policijske stanice Milići podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Adnana J. (32) i Feride H. (64) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Adnan i Ferida su od 18. januara do 27. maja ove godine, uz pomoć bankovne kartice oštećenog, u više navrata s njegovog bankovnog računa podigli novac u ukupnom iznosu od 16.800 KM.

Ferida je punica oštećenom, koji joj je, po odlasku u inozemstvo, ostavio svoju bankovnu karticu u slučaju da joj zatreba.

Ona je svom rođaku Adnanu u nekoliko navrata davala karticu kako bi joj podizao novac, koji je ona potom davala trećoj osobi. Kada je primijetio da mu na računu nema 16.800 KM, oštećeni je otišao u policiju i sve prijavio. Kome je i zbog čega dala novac, bit će utvrđeno tokom istrage prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79