Puno posla za mostarske vatrogasce, u julu više od 100 intervencija

 

Ova godina za mostarske vatrogasce zahtjevnija je u odnosu na prethodne, a samo u mjesecu julu pripadnici Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Grada Mostara imali su više od stotinu intervencija.

– Uzrok tome je vrijeme. Klima ove godine je suša, ima puno manje padalina, temperature su iznimno visoke, a goriva materija je ogromna i to rezultira većim brojem intervencija. Samo u ovom mjesecu PVP Mostar do sada je imao 110 intervencija, a onaj dan kada je Mostar bio najtopliji u Europi imali smo 11 intervencija – kazao je u razgovoru za Fenu zapovjednik PVP-a Mostar Petar Jurić.

Trenutno je u ovoj vatrogasnoj postrojbi stalno zaposlen 71 djelatnik.

– To su djelatnici koji rade u smjenama, operativni radnici, automehaničari, električari, serviseri, dakle ukupno 71 zaposlenik, a po sistematizaciji bi nas trebalo biti 80. Osim toga u ovom trenutku imamo još 18 djelatnika, od kojih pet na određeno vrijeme i 13 po ugovoru o djelu koje je Grad Mostar primio za ljetni period, odnosno period pojačane požarne aktivnosti. To grad učini svake godine, s tim da je ove godine primljeno najviše djelatnika do sada, i bez tih ljudi mi ne bismo mogli odgovoriti na sve poslove koji nas čekaju u ljetnom periodu – kazao je Jurić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79