Pupovac ne žali što je bio na manifestaciji u Banjaluci: Ne uplićem se u rasprave o tome šta je ustavno, a šta nije

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac kazao je danas u Vukovaru da njegova nazočnost u Banjoj Luci nije imala politički karakter te istaknuo kako ne žali što je bio u tom gradu na obilježavanju 30. godišnjice Republike Srpske prošlog vikenda.

– Moje prisustvo kao predsjednika SNV-a prije svega bilo je povezano sa suradnjom s institucijama Republike Srpske – rekao je Pupovac i istaknuo da ne vidi razlog za žaljenje zbog toga.

Razlog za žaljenje, kako je kazao, vidi u tome što neki ljudi vide problem u suradnji s institucijama jednog entiteta BiH.

Pupovac je u Vukovaru nazočio godišnjici Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema i međunarodnog priznanja Hrvatske.

– Ova mirna reintegracija bi trebala biti dokaz našem doprinosu miru i našoj želji da mir ne vlada samo u Hrvatskoj nego i u drugim zemljama koje tog mira u dovoljnoj mjeri nemaju – kazao je Pupovac i dodao da će saradnja s institucijama Republike Srpske biti nastavljena kada je riječ o humanitarnim pitanjima.

– U BiH se vode rasprave o tome što je ustavno, a što nije, mi se u te rasprave nismo uplitali. Tamo se vode ozbiljne rasprave o tome kakva je sudbina BiH. Mi smatramo da BiH treba biti zemlja mira – kazao je Pupovac, a prenosi Tanjug.

Sva tri naroda u BiH, istaknuo je, trebaju doći do boljih odnosa međusobnim razumjevanjem.

– Ako smatrate da sam ja čovjek koji će dezintegrirati BiH više nego što je ona dezintegrirana, onda mi to morate dokazivati – kazao je Pupovac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79