Pušten na slobodu Anđelko Miličević koji je osumnjičen za pripremanje likvidacije Pirića

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Anđelku Miličeviću zvanom Žico (29) iz Doboja koji je uhapšen 24. maja u akciji sarajevske policije nakon što su istražitelji SIPA-e dobili informaciju da planira likvidaciju više osoba u Sarajevu, potvrđeno je za “Avaz” iz Odjela za odnose s javnošću Općinkog suda.

Amra Hodžić, portparol Općinsakog suda Sarajevo, također nam je kazala da je Miličević danas pušten na slobodu.

Tužilaštvo KS, pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Policija je imala operativne podatke da je Miličević planirao ubistvo Muhameda Pirića, kojem je u septembru prošle godine u garaži u naselju Nova Otoka raznesen skupocjeni terenac.

U ulici Kurta Šorka pronađen je Audi A6 karavan, austrijskih tablica, koji se dovodi u vezu s pripremanjem krivičnog djela, odnosno ugrožavanja života određenih osoba. Provjerama je utvrđeno da je vozilo u martu ukradeno u Modriči. Miličević je uhapšen u zasjedi koju je policija organizirala nadgledanjem prostora gdje je pronađen Audi A6.

U pretresima Audija, ali i stana koji je Miličević unajmio u općini Novi Grad pronađeni su pištolj CZ s okvirom i 12 metaka, telefon, četiri paketića marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem krivičnog djela, ali i jasnom namjerom da se nakon toga unište tragovi.

U vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok su pretresom osumnjičenog pronađeni još jedan telefon i više ključeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79