Pustinjak iz Srbije živi u špilji, no čim je čuo za koronu, odmah se cijepio

Prije gotovo dvadeset godina Panta Petrović odlučio je da društveno distanciranje bude njegov životni odabir kada se preselio u malenu srpsku planinsku špilju kako bi izbjegao društvo.

Prošle godine, prilikom jednog od posjeta gradu, čovjek s dugom kosom i bradom otkrio je da je bjesnila pandemija.

Nakon što su cjepiva protiv Covid-19 postala dostupna, odlučio se cijepiti i poziva sve da učine isto.

“Virus ne bira. Doći će i ovdje, u moju špilju”, rekao je 70-godišnjak za AFP u svojoj špilji na šumovitoj planini Stara planina u južnoj Srbiji, prenosi France 24.

Nakon što su cjepiva postala dostupna, zasukao je rukav i dobio ubod.

Petrović je rekao da “ne razumije galamu” koju stvaraju neki skeptici u vezi cjepiva, te je naglasio da vjeruje u proces koji ima za cilj iskorijeniti bolesti.

“Želim dobiti sve tri doze, uključujući i dodatnu. Pozivam svakog građanina da se cijepi”, rekao je

Špilja koju Petrović domom dostupna je samo strmim usponom koji nije za one u lošoj kondiciji.
U špilji ima staru zahrđalu kadu koju koristi kao WC, nekoliko klupa i hrpom sijena koje služi kao krevet.

Petrović dolazi iz obližnjeg Pirota, gdje je radio kao radnik na crnom tržištu, kao i neko vrijeme u inozemstvu. U više se navrata ženio, a svoj stari život koji je nazvao “hektičnim”.

Uvijek je bio ljubitelj prirode te je postupno otkrio da mu izolacija od društva donosi slobodu kakvu dosad nije okusio.

“Nisam bio slobodan u gradu. Uvijek vam netko stoji na putu – ili se svađate sa suprugom, susjedima ili policijom. Ovdje me nitko ne gnjavi”, rekao je Petrović.

Prije izolacije, Petrović je sav novac koji je zaradio u inozemstvu donirao zajednici financirajući izgradnju tri mala mosta u gradu.
“Novac je proklet, kvari ljude. Mislim da ništa ne može pokvariti čovjeka kao novac”, rekao je Petrović za AFP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79