Pustoš koji ostavlja rat između Azerbejdžana i Armenije (FOTO)

Sukob Armenije i Azerbejdžana na Nagorno-Karabahu i dalje se rasplamsava. Obje strane optužuju jedna drugu za upotrebu teške artiljerije i pogibiju civila.

Društvenim mrežama kruže snimci sa prve linije fronta.

Ministarstvo odbrane Armenije saopćilo je da je vojska Nagorno-Karabaha oborila jedan azerbejžanski avion i jedan helikopter.

Ubrzo nakon toga, prijavljeno je da su oborena još dva aviona.

Francuska, Rusija i SAD zahtražile su trenutni prekid vatre između Azerbejdžana i armenskih snaga u sukobu oko Nagorno-Karabaha, pozivajući na povratak pregovorima bez odlaganja.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je snimak navodnog uništavanja položaja armenske artiljerije.

Dvojica specijalnih izvještača francuskog lista Mond ranjena su jutros u napadu na grad Martuni, u Nagorno-Karabahu.Izvor Rojtersa u armenskoj vladi naveo je da su ranjeni novinari u teškom stanju.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo da su u Nagorno-Karabah, regiju u kojoj već četiri dana traje sukob u kojemu ima poginulih, došli i borci iz Sirije i Libije.

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje plaćenike u Karabah. Azerbajdžan je odbacio te optužbe i zauzvrat optužio Jerevan.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79