Put Foča-Šćepan Polje ostaje izazovna staza prašnjavim i neuređenim putem

Više od dvije decenije građani čekaju obećanu rekonstrukciju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, koji je dug 20 kilometara. Međutim, stvarnost je daleko od bajkovitih obećanja vlasti, a sanacija je obuhvatila samo 5,5 kilometara u protekle dvije godine.

Ovaj put, čije je obećanje potpisano Memorandumom o saradnji između Vlade Republike Srpske i kineske kompanije u vrijednosti od 100 miliona eura, postao je simbol neispunjenih predizbornih obećanja. Građani su izgubili povjerenje u vlast, koja redovno obećava, ali ne isporučuje.

Obećanja o izvorima finansiranja dolaze iz različitih izvora, uključujući Svjetsku banku, ali nema konkretne akcije. Kritičari ukazuju na nerealno napuhane troškove gradnje, postavljajući pitanje gdje završava novac od akciza, putarina i poreza na registraciju vozila.

Situacija na istoku zemlje je posebno teška, s građanima koji se suočavaju s ekonomskim izazovima i nedostatkom perspektive. Uprkos prirodnim bogatstvima u ovom području, infrastruktura, razvoj privrede i broj zaposlenih stagniraju, ostavljajući zajednice zapostavljenima.

Ostaje pitanje hoće li obećanja konačno postati stvarnost ili će istočni dio naše zemlje i dalje živjeti u sjeni neispunjenih obećanja i ekonomske stagnacije. Dok se čeka odgovor, put Foča-Šćepan Polje ostaje izazovna staza prašnjavim i neuređenim putem, simbolizirajući razočaranje građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79