Putin: Evropa se ne može odreći ruske nafte

epaselect epa09759799 Russian President Vladimir Putin speaks during a joint press conference with German Chancellor Scholz following their talks at the Kremlin in Moscow, Russia, 15 February 2022. The German Chancellor is on official visit to Moscow. EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da napuštanjem ruskih energenata Evropa riskira plaćanje najskupljih cijena energije na svijetu. Putin je rekao da je nemoguće da neke evropske zemlje brzo odustanu od ruske nafte, prenosi Reuters.

“Očigledno, neke države EU, u čijem je energetskom bilansu posebno velik udio ruskih ugljikovodika, to još dugo neće moći učiniti, odreći se naše nafte”, rekao je Putin.

Na sastanku s domaćim naftnim menadžerima i državnim dužnosnicima, Putin je rekao da su zapadne sankcije i mogući embargo na rusku naftu rezultirali povećanjem svjetskih cijena nafte. Također je rekao da su sankcije potakle inflaciju u samoj Evropi, piše Index.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79