Putin maltretirao ministra na sastanku vlade: Šta se praviš budala? Gdje su ti ugovori?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je jučer sastanku ministara u vladi ove države, a tokom susreta uputio je niz kritika zamjeniku premijera Denisu Manturovu.

Naime, Manturov koji je ujedno i ministar ekonomije i trgovine, informisao je Putina o napretku na potpisivanju ugovora u oblasti avijacije za 2023. godinu.

Između ostalog, naglasio je kako su narudžbe za nove avione, kako vojne tako i civilne poslane. Upravo ta rečenica, najviše je i zasmetala Putinu koji je održao kratku lekciju Manturovu.

“Nema čvrstih ugovora Denise. Ne razumiju šta trebaju raditi. Predugo sve traje, očekujem da ubrzate sve. Nema ugovora za preduzeća u 2023. godini. Razumijete li o čemu pričam?”, rekao je Putin.

Nakon toga, Manturov je pokušao objasniti ruskom predsjedniku kako ugovori postoje.”Gospodine Putin, imamo ugovore u sklopu Ministarstva odbrane. Lizing kompanije su također dio ugovora za proizvodnju helikoptera. Imamo sve spremno za ugovore za avijaciju”, rekao je Manturov.

Ni ovo objašnjenje nije odgovaralo Putinu.

“Gospodine Manturov, imate skice, nemate ugovora. Hajmo pričati nakon sastanka. Znam da ne postoje ugovori s preduzećima, direktori su mi to rekli. Šta se pravite budala? Kada će biti ugovori?”, zaključio je Putin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79