Putin: Rusija je uz Srbiju i srpski narod

epaselect epa09759799 Russian President Vladimir Putin speaks during a joint press conference with German Chancellor Scholz following their talks at the Kremlin in Moscow, Russia, 15 February 2022. The German Chancellor is on official visit to Moscow. EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, Vlada Rusije i Ambasada Rusije u Beogradu uputili su izraze najdubljeg saučešća Srbiji i srpskom narodu zbog najnovije tragedije koja ju je zadesila, poručivši da je riječ o nevjerovatnoj, neviđenoj i najstrašnijoj tragediji jer se radi o gubitku mladih.

“Rusija s obzirom na naše posebne prijateljske odnose i uzajamnu ljubav i partnerstvo stoji u ovom najtežem trenutku uz Srbiju”, rekao je u svom video obraćanju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je poručio da je Rusija bol Srbije prihvatila kao svoju tugu.

“Mi smo uz vas i u ovom preživljavanju Srbi mogu da se oslone na bratsku Rusiju”, rekao je on.

Povodom tragičnih događaja Ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Ruski dom u Beogradu odlučili su da budu odgođeni koncerti ruske pjevačice Pelageje, koji su planirani za 9. i 10. maj u Beogradu i Novom Sadu.

Novi datumi nastupa biće naknadno objavljeni.

“Kada bol zbog gubitka makar malo utihne, sigurno ćemo zajedno pevati naše omiljene pjesme”, poručeno je iz Ruskog doma.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu, 3. maja, likvidirano je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je lišila slobode učenika te škole K.K. (13) koji je počinio ovaj zločin, prenosi Srna.

Kod Mladenovca je protekle noći u pucnjavi likvidirano osam ljudi, a 14 je ranjeno. Poslije višečasovne obimne potrage slobode je lišen i osumnjičeni U.B. (21).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79