Putnici se žale na potvrdu o plaćanju takse na aerodromu u Tuzli, uprava ima obrazloženje

Međunarodni aerodrom u Tuzli nedavno je uveo plaćanje takse za usluge od dvije konvertibilne marke. Dok nekolicina putnika izražava nezadovoljstvo zbog izgleda i sadržaja potvrde o plaćanju naknade, iz uprave imaju obrazloženje.

Čitatelj portala Klix.ba obratio se našoj redakciji, iznoseći nezadovoljstvo zbog potvrde koju je dobio na osnovnu plaćanja takse na Međunarodnom aerodromu u Tuzli.

Prema njegovim tvrdnjama, kao dokaz za plaćenu naknadu dobio je odrezak papira na kojem je navedena aerodromska taksa u spomenutom iznosu. Izvorni datum prepravljen je hemijskom olovkom, a na spomenutom papiru ne postoji nijedno obilježje tuzlanskog aerodroma, kao ni pečat.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Međunarodni aerodrom u Tuzli iz kojeg su nam pojasnili cjelokupnu situaciju. Direktor ovog preduzeća Esed Mujačić za Klix.ba je kazao da svaki putnik prilikom plaćanja takse dobija fiskalni račun, osvrnuvši se i na sadržaj spomenute potvrde.

“Ta fotografija je zlonamjerna. Mi imamo fiskalnu kasu i izdajemo fiskalne račune za svaku plaćenu taksu na šalteru. Također, izdajemo i jedan papirić na kojem je navedeno da je plaćena taksa, a koji putnik pokazuje prilikom prolaska kontrole. U ovom slučaju naš radnik je olovkom prepravio datum i taj dio smo riješili. Sve ostalo je bilo regularno, putnik je dobio račun i to je najvažnije”, kazao nam je Mujačić.

Međunarodni aerodom u Tuzli suočava se sa drastičnim padom prihoda zbog pandemije koronavirusa. Novonastala epidemiološka situacija nametnula je i provođenje posebnih mjera i izdvajanje dodatnih sredstava zbog čega je menadžment preduzeća posegnuo za uvođenjem naplate takse od dvije marke.

“Taksa je uvdena zbog nemogućnosti pokrivanja troškova za nabavku sredstava koja su neophodna za provođenje higijensko-epidemioloških mjera koje su nam nametnute, a podrazumijevaju dezinfekciju putnika, prostorija aerodroma i aviona, kao i mjerenje temperature”, dodao je Mujačić.

Međunarodni aerodrom Tuzla u proteklom periodu ostvario je pad broja prevezenih putnika za 40 posto u odnosu na prošlu godinu. U augustu su prevezli 25.000 putnika, a gubici u periodu zabrane rada iznosili su 1.218.000 KM prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79