Putnik na letu iz Tuzle u avion unio nož dug 20 centimetara i gulio jabuku

Menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) nije upoznat s nemilim događajem koji se 7. oktobra ove godine odigrao u avionu koji je bio spreman za let ka švedskom gradu Vekšu, saznaje Avaz.

Muškarac čiji identitet nije saopćen, kako saznajemo, unio je u avion nož dužine 20 centimetara i njim počeo guliti jabuku. Drugi putnici, u strahu od mogućeg težeg incidenta, sve to su prijavili komandiru terenskog ureda za sigurnost aerodroma Granične policije BiH.

– Procedure su jasne. Imamo prtljag koji ide u odvojene prtljažnike i lični prtljag koji putnik unosi sa sobom u avion. Zabranjeno je unošenje oštrih predmeta i tekućina iznad 100 mililitara. Putnici prolaze kroz detektore, odnosno obavljaju se rengenski pregledi, i ne znam je li tu napravljen neki propust jer taj posao nije u našim ingerencijama – rekao je za „Avaz“ Enver Jukanović, izvršni direktor MAT-a.

Po službenoj dužnosti, Granična policija BiH je o nemilom događaju obavijestila Ministarstvo sigurnosti, a, navodno, postoje i snimci na kojima se kod muškarca vidi nož u torbi. Sve to će biti predmet daljnje istrage koja se provodi kako bi se ustanovilo ko je napravio propust u lancu odgovornosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79