Regija Hrvatska Putnik šokiran kako ga je taksist ‘oderao’ za kratku vožnju po gradu

Putnik šokiran kako ga je taksist ‘oderao’ za kratku vožnju po gradu

Sa stajališta na Pločama do Valamara Dubrovčanin Maro Bijač uslugu taksi prijevoza platio je 202 kune prema izdanom računu, odnosno 220 kuna s napojnicom, piše dubrovacki.hr.

Na pitanje vozaču kako je to uopće moguće za tako kratku relaciju, taksist mu je samo ponavljao – ‘tako mi je rekao gazda’. “Rekao sam mu, e pa kad ti je gazda tako rekao, sad ću sve slikati i prijaviti” – priča Bijač i sam ne vjerujući koliko ga je koštala vožnja na kratkoj gradskoj relaciji.

Kako se vidi na fotografijama koje nam je ustupio, tu je i službena registracija taksi firme Zaton Veliki j.d.o.o., registracijska oznaka automobila, aplikacija taksimetra i izdani račun.

Kome prijaviti? Ne zna se. Ne zna ni sam Bijač. Sve je ‘po PS-u’. Liberalizacija taksi tržišta dozvoljava izračun, očito, kako je kome volja, pa je tako na izdanome računu jedini iznos naveden onaj od 200 kuna. Bez kilometraže, bez cijene po kilometru. Bijač očito nije dobio ni popust za domaće, ali mu nije ni platio samo 202 kune, nego 220. Pošteno, s bakšišem.

“Zamisli da sam se vozio do aerodroma, onaj račun nad kojim su se zgražali u Zadru od 700 kuna bi bio smiješan, mene bi to s ovim taksijem očito došlo dvije tisuće kuna”, još u čudu govori naš ‘oderani’ sugrađanin. Oko toga kome prijaviti ovakav slučaj nema pravog odgovora, zbog čega je odlučio sve objaviti na portalu.

Čelnici dubrovačkih taksija koje uglavnom razlikujemo po bojama samo odmahuju glavom na ovaj slučaj tvrdeći da je zbog liberalizacije na snazi kriminal kojemu je teško stati u kraj. Račun je izdan, nažalost i plaćen, a cijena je takva kakva jest, onakva kakvu gazda hoće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LM