Putujete za Sloveniju: Na snazi su nova pravila!

Ulazak u Sloveniju od danas će biti dopušten osobama koje dokažu da su preboljele koronavirus ili su još imune, odnosno ukoliko predoče dokaz da bile pozitivne prije najmanje tri sedmice od dolaska na granicu i najviše šest mjeseci prije toga.

Ulazak će biti dopušten i onima koji predoče potvrde o vakcinisanju protiv Covida-19, najmanje sedam dana nakon primanja druge doze “Biontech-Pfizer” vakcine ili najmanje 14 dana nakon dobijanja “Modernine”.

Ako je riječ o vakcinaciji vakcinom “AstraZenece”, nakon dobivanja prve doze mora proći najmanje 21 dan.

Slovencima se od sutra zabranjuje odlazak u države sa crvenog popisa i dopušta ulazak iz njih samo uz predočenje negativnog PCR testa ili potvrde o vakcinisanju, odnosno preboljenom Covidu-19, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Novi propisi o ulasku i izlasku odnose se na sve zemlje sa crvene epidemiološke liste, među kojima su i sve države sa područja bivše Jugoslavije.

– Uredba sa mjerama ograničenja prelaska državne granice, koja se odnosi na sve četiri susjedne zemlje, biće na snazi najmanje do 12. aprila – rekao je Hojs, te pojasnio da je mjera donesena pred vaskršnje praznike.

Izuzeci se odnose samo na putnike u tranzitu i teretni transport, te putovanja radi uklanjanja opasnosti po život i zdravlje.

  (FOTO) Potresna ispovijest Ajle Sadiković: Sve je izgubio kockajući, a ja digla kredit da ga izvućem iz tog pakla

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79