Putujete za Srbiju: Ovo su posljednje upute!

Granična policija Bosne i Hercegovine je dobila obavijest od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o novim uputama za osobe koje ulaze u Srbiju iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19, a koje će stupiti na snagu u nedjelju, 20. decembra 2020. godine.

Novim propisima, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, strancima koji dolaze u Srbiju dozvoljen je ulazak u Srbiju samo ako posjeduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata.

Ako postoji kašnjenje prilikom ulaska u Srbiju, a koje se ne može pripisati krivici putnika već je posljedica spoljnog događaja koji se nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti (kašnjenje/odlaganje leta, polaska autobusa, voza i sl.), onda test ne može biti stariji od 72 sata prilikom ulaska u Srbiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79