“Putujući vrtić” od danas dostupan svoj djeci na deset lokacija u Kantonu Sarajevo

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić, direktor Caritas Švicarske u BiH Daniel Bronkal, te direktorice JU “Djeca Sarajeva” Suanita Banda i Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS Nihada Čolić danas su u dvorištu Osnovne škole “Srednje” u Srednjem, u okviru projekta “Predškolsko obrazovanje za svu djecu – PEACH”, svečano predstavili rad prvog “Putujućeg vrtića”.

Djeca predškolskog uzrasta JU “Djeca Sarajeva”, iz vrtića “Srećica” i “Ilijaš” su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretno učenje u “Putujućem vrtiću”.

Pokretanje vrtića realizovano je uz poštovanje svih epidemioloških preporuka. Cilj njegovog pokretanja, u okviru JU „Djeca Sarajevo“ je učiniti dostupnim predškolski odgoj i za djecu koja do sada nisu mogla, zbog udaljenosti vrtića, biti dio predškolskog odgoja i obrazovanja.

Realizacijom tog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te će se kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj njihovih interesovanja za učenje i istraživanje.

Projekt “Predškolsko obrazovanje za svu djecu – PEACH” finansira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Vlade Lihtenštajna, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79